2721069533 Σωτήρη Πανταζή, Μεσσήνη kontospgeorgios@gmail.com
hero image
 
Καθαρισμός & φύλαξη χαλιών


 

Κατά την παραλαβή των χαλιών το συνεργείο μας, καταγράφει με λεπτομέρεια το είδος, την ποιότητα και τον αριθμό των χαλιών σας, προτείνει τον ανάλογο και κατάλληλο τρόπο καθαρισμού και σημειώνει με λεπτομέρεια κάθε σας επισήμανση για τυχόν λεκέδες ή σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή ή επισκευή. 
Στη συνέχεια χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος και το μέγεθος τους, τοποθετούμε στο χαλί σας ετικέτα με ένα μοναδικό αριθμό (barcode) ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται το χαλί.  
Τα χαλιά σας πλένονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εξοπλισμένους με τελευταίας τεχνολογίας αυτόματα μηχανήματα, τα οποία διαθέτουν εξειδικευμένες ρυθμίσεις πλυσίματος ώστε να χρησιμοποιείται το κατάλληλο πρόγραμμα καθαρισμού χαλιών, ανάλογα με το είδος και την ευαισθησία του καθενός. 
Για τον καθαρισμό των χαλιών σας, έχουμε επιλέξει προσεκτικά, τα κατάλληλα καθαριστικά για κάθε τύπο και ποιότητα χαλιού ανάλογα με την ευαισθησία του. Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, έχουν όλες τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις και είναι 100% ασφαλή για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα ζώα.      
Διαθέτουμε φυγοκεντρικό μηχάνημα στυψίματος, το οποίο αποβάλλει άμεσα όλο το νερό από το εσωτερικό του χαλιού, αφήνοντας μόνο ελάχιστη υγρασία και αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα να ξεβάψει οποιοδήποτε χαλί ή να δημιουργηθεί κάποια δυσάρεστη οσμή.
Τα χαλιά σας στεγνώνουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, μακριά από τις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου, διατηρώντας τα χρώματα τους αναλλοίωτα και ζωντανά. Μένουν στις απλώστρες μας για όσο ακριβώς χρόνο χρειάζονται, ώστε να είναι τελείως στεγνά πριν φτάσουν στο στάδιο της συσκευασίας.

 

Στο στάδιο της συσκευασίας γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος, ώστε να διαπιστωθούν και να διορθωθούν έγκαιρα τυχόν ατέλειες στον καθαρισμό του χαλιού σας. Το χαλί σας σκουπίζεται, απομακρύνεται το περιττό χνούδι και στην συνέχεια συσκευάζεται σε ειδικές σακούλες φύλαξης χαλιών.
Η αποθήκευση των χαλιών σας γίνεται σε ασφαλείς και κατάλληλους χώρους, σε ειδικά ράφια μακριά από υγρασία και κάθε άλλο κίνδυνο. Η ταξινόμηση στα ράφια γίνεται με βάση το βάρος και την ευαισθησία τους, έτσι ώστε να διατηρούν τη φόρμα τους καθ' όλη τη διάρκεια της φύλαξης τους. 
Τέλος, η διαδικασία της απογραφής γίνεται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με σκανάρισμα κωδικών barcode. Έτσι μπορούμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την ακριβή θέση, τις διαστάσεις και το κόστος
καθαρισμού.


Ξηρός καθαρισμός & περιποίηση χαλιών


 

• Κάποια χαλιά και ιδιαίτερα τα χειροποίητα χρειάζονται και την ανάλογη περιποίηση. Στα ΤΑΠΗΤΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ GRECO επιλέγουμε και εφαρμόζουμε ειδικές μεθόδους ημιυγρού ή ξηρού καθαρισμού ανάλογα με την ποιότητα και την ευαισθησία του χαλιού. Κατά την διάρκεια της περιποίησης, γίνεται τίναγμα και απορρύπανση με ειδικό μηχάνημα, χτένισμα και φινίρισμα πέλους, αφαίρεση περιττού χνουδιού, απόσμηση και απολύμανση.  Έχουμε επιλέξει προσεκτικά, τα κατάλληλα καθαριστικά για κάθε τύπο χειροποίητου και ευαίσθητου χαλιού. Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούμε, τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, έχουν όλες τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις και είναι 100% ασφαλή για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα ζώα.      
 

Επισκευές και επιδιορθώσεις χαλιών

• Έμπειροι και εξειδικευμένοι συνεργάτες μας, αναλαμβάνουν εργασίες επισκευής, όπως αλλαγή και επιδιόρθωση σε κρόσσια χειροποίητα και μηχανοποίητα, εργασίες κοψίματος και ρελιάσματος, επαναφορά, αναζωογόνηση και επιδιόρθωση χρωμάτων σε παλιά ή ξεβαμμένα χαλία , επιδιόρθωση πέλους και αποκατάσταση σε σκισίματα και τρύπες.  
 

Επιτόπιοι Καθαρισμοί Χαλιών

• Η εταιρεία μας διαθέτει σύγχρονα φορητά μηχανήματα καθαρισμού και παρέχει υπηρεσίες επιτόπου καθαρισμού για χαλιά και μοκέτες, σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.